Author Topic: Gastronomija  (Read 370669 times)

Landija

  • Guest
Re: Gastranomija
« Reply #30 on: October 25, 2009, 22:58:23 »

Kaa reiz vakar bijaam mezhaa...nav senju!  :hvz:
Tu tak sēņot nemāki!!!! :D

Offline Moggy

  • Posts: 898
  • Dzeltenu auto + Popiju pakaļējā benķī.....
    • View Profile
Re: Gastranomija
« Reply #31 on: October 25, 2009, 23:00:58 »

Kaa reiz vakar bijaam mezhaa...nav senju!  :hvz:
Tu tak sēņot nemāki!!!! :D
Nemuuldi, tev jau nu vajadzeetu zinaat, ka pat shaubiigi balkji paar graavjiem, un piesmelti zaabaki nav shkjeerslis!  :aiwa:
Es šad tad lidoju uz slotas, jo man vajag atpūtināt spārnus...

Landija

  • Guest
Re: Gastranomija
« Reply #32 on: October 25, 2009, 23:02:38 »

Nemuuldi, tev jau nu vajadzeetu zinaat, ka pat shaubiigi balkji paar graavjiem, un piesmelti zaabaki nav shkjeerslis!  :aiwa:
zinu zinu :D bet tolka ta no tiem piesmekltajiem zābakiem un ūdenim līdz rīklei jēgas tā pat nebija...uz tās saliņas ta sēņu nebija...:shura: (mēs šeit nerunājam par sunenēm)

Offline Moggy

  • Posts: 898
  • Dzeltenu auto + Popiju pakaļējā benķī.....
    • View Profile
Re: Gastranomija
« Reply #33 on: October 25, 2009, 23:05:55 »

Nemuuldi, tev jau nu vajadzeetu zinaat, ka pat shaubiigi balkji paar graavjiem, un piesmelti zaabaki nav shkjeerslis!  :aiwa:
zinu zinu :D bet tolka ta no tiem piesmekltajiem zābakiem un ūdenim līdz rīklei jēgas tā pat nebija...uz tās saliņas ta sēņu nebija...:shura: (mēs šeit nerunājam par sunenēm)
Ne  :smile_confused: Zheel!  :cryaway:
Es šad tad lidoju uz slotas, jo man vajag atpūtināt spārnus...

Offline muri

  • Posts: 36
    • View Profile
Re: Gastranomija
« Reply #34 on: October 25, 2009, 23:58:32 »
seenju nav tas ir fakts, bet kadreiz vareetu padalities becinju marineeshanas pieredzee :aiwa:
2+2=5

Landija

  • Guest
Re: Gastranomija
« Reply #35 on: December 21, 2009, 13:30:14 »

Offline MIGs

  • Posts: 10716
  • Honda CBR954 RR Fireblade, Yamaha YZF-R1
    • View Profile
    • www.streetfighters.lv
Re: Gastranomija
« Reply #36 on: December 21, 2009, 13:36:05 »
Jap, Armandam labas recepts ! :)  :super:

Offline RGX

  • Posts: 10384
  • When Im sad I stop being sad to be awesome instead
    • View Profile
Re: Gastranomija
« Reply #37 on: December 25, 2009, 13:53:05 »
Vajadzīgie produkti:
* 1 tase ūdens
* 1 tase cukurs
* 4 lielas olas
* 2 tases žāvētu augļu (rozīnes, āboli, vīģes, aprikozes)
* 1 tējkarote sodas
* 1 tase brūnā cukura
* citronu sula
* rieksti
* 1 pudele viskija ( ieteicams 0,7l tilpums)

Pagatavošanas gaita:
* Nogaršojiet viskiju, lai pārliecinātos, ka tas ir kvalitatīvs. Paņemiet lielu glāzi! Vēlreiz nogaršojiet, lai tiešām būtu drošs, ka šis ir labs viskijs. Izdzeriet visu glāzi! Atkārtojiet šo procesu vēlreiz!
* Ieslēdziet elektrisko mikseri un sakuliet vienu paciņu sviesta lielā ietilpīgā bļodā. Pievienojiet vienu tējkaroti cukuru.
* Pārbaudiet vai viskijs vēl joprojām nav zaudējis savas burvīgās īpašības. Iedzeriet vēl vienu glāzi šo gardo dzērienu!
* Izslēdziet, taču beidzot to mikseri! Sasitiet 2 olas un pievienojiet tās lielās bļodas saturam. Ieberiet bļodā arī žāvētos augļus un turpiniet kult! Ja augļi saķeras miksera lāpstiņās, tad ar skrūvgrieža palīdzību lāpstiņas iztīriet!
* Vēlreiz iedzeriet viskiju, lai nomierinātu garšas kārpiņas. Jā, tagad mīklai pieberiet divas tases sāls! Vai ko citu, principā vienalga! Kuru gan tas uztrauc??? Iedzeriet viskiju!
* Jā, pieturieties pie galda stūra! Pievienojiet mīklai citrona sulu un riekstus, tējkaroti cukura vai vienalga ko. Pievienojiet mīklai to, ko vēl varat atrast!
* Ieslēdziet krāsni! Uzgrieziet 350 0 temperatūru!!! Uzmanieties no galda stūriem, kuri skrien jums virsū!!! Izmetiet piedegušo kūku pa logu! Neaizmirstiet pārbaudīt VISKIJU!
* Dodieties gulēt! Nu, kuram tad vispār garšo augļu kūkas?!?
:aiwa:
Riepas, bremzes, serviss, drošas braukšanas apmācības un viss pārējais.

www.sfrt.lv

29184673

Landija

  • Guest
Re: Gastranomija
« Reply #38 on: August 23, 2010, 21:35:32 »
KAroče baigi sen Te nav pstēts, tāpēc davai padalīšos ar baigi labo recepti :)
Lazanja ar tunci

Izmantoju:
„Italpasta” olu lazanjas plāksnes
500g. tomātu mērces (var jebkuru, es izmantoju tuvējā veikaliņā vienīgo pieejamo Alta ar ķiploku garšu) Oriģinālrecepte gan prasa konservētus mizotus tomātus savā sulā, vēlams itāļu vai spāņu ražojumu, bet man diemžēl šoreiz tie nebija pieejami.
1gb. sīpols
3-4gb. ķiploku daiviņu
Liels gabals cieta siera
1 paciņa Mozzarellas siers
1 tomāts
2 bundžiņas tunča savā sulā, var arī vairāk, tad būs izteiktāka zivs garša
100gr. milti
100gr. sviesta
Piens (tālāk receptē būs aprakstīts kā noteikt vajadzīgo daudzumu)
Sāls
Pipari
Sauja mandeļu skaidiņas
Kaltēts baziliks (izmantoju Santa Maria)
Svaigs baziliks
Kā gatavoju:
Smalki sagriezu sīpolu un ķiplokus, apcepu tos olīveļļā un uz beigām pievienoju mandeļu skaidiņas un kaltētu baziliku. Diez gan bagātīgi. Kad viss smuki sacepies, pievienoju tomātu mērci un ļāvu visam smuki sacepties un savilkties.
Tagad sākas trakākais. Uzlaboto tomātu mērci nolieku atpūsties, tikmēr mazā katliņā, vēlams ar nekarstošu rokturi izkausēju sviestu, tam pievienoju šķipsnu sāls, piparus un miltus, un maisu, līdz izveidojas viendabīga masa. Tad sāku liet klāt pienu, un te nu būs tas aprakts par daudzumu. Leju tik daudz, visu laiku maisot, lai izveidojas biezai mērcei līdzīga konsistence. Gandrīz kā krēma konsistence. Tas gan jādara ļoti uzmanīgi, lai visu nesarautu lielā kunkulī. Jāmaisa gan diez gan aktīvi. Tipa Bešamela (vaikāviņutur) mērce.
Kad mērce pa Bešamela tēmu ir gatava, ņemam cepešpannu. Tādu ar augstām maliņām. Ieziežu to ar sviestu, tā kārtīgi, arī maliņas. Pirms pirmās lazanju plāksnīšu kārtas ieziežu pannu vēl ar „uzprišināto” tomātu mērci, ko pagatavoju iepriekš un nedaudz mērces pa Bešamela tēmu  (turpmāk sauktu Bešamels). Tad virsū akurāti lieku lazanjas plāksnītes. Tālāk atkal jau pieminētā tomātu mērce, Bešamels, tad nu beidzot tuncis un visu bagātīgi pārkaisu ar sieru. Nosedzu visu atkal akurāti ar lazanjas plāksnītēm. Un atkal viss sākas no gala, cik nu pannas dziļums vai pagatavoto izejvielu daudzums atļauj  Ar vienu noteikumu, tomātu mērcei ir jāpaliek bišķi pāri, lai ar to varētu noziest virsējo lazanjas kārtu.
Kad visas izejvielas izlietotas, vai sasniegts vēlamais augstums, virsējo kārtu, kas noziesta ar iepriekš izveidoto tomātu mērci, bagātīgi apberu ar sieru, un virsū kārtoju tomātu šķēles un Mozzarella siera ripas. Visu pārkaisu ar svaigu baziliku.
Cepeškrāsni jau pirms tam uzkarsēju līdz 200oC, jau karstā krāsnī lieku iekšā lazanju un pēc 10 min cepšanās palielinu karstumu līdz 220oC, cepu, līdz virskārta zeltaini brūna.
Gatavs!





Offline RGX

  • Posts: 10384
  • When Im sad I stop being sad to be awesome instead
    • View Profile
Re: Gastranomija
« Reply #39 on: August 23, 2010, 21:45:55 »
Tad es saprotu ka teoreetiski varu pretendeet uz sho eedienu slimniicas paikas vietaa  :)
Riepas, bremzes, serviss, drošas braukšanas apmācības un viss pārējais.

www.sfrt.lv

29184673

Landija

  • Guest
Re: Gastranomija
« Reply #40 on: August 23, 2010, 21:49:03 »
Tad es saprotu ka teoreetiski varu pretendeet uz sho eedienu slimniicas paikas vietaa  :)
oj bļin, par to es neaizdomājos :D
Nu tas redz būs atkarīgs, cik ilgi Tev nāksies to slimnīcas paiku lietot...:D

Offline RGX

  • Posts: 10384
  • When Im sad I stop being sad to be awesome instead
    • View Profile
Re: Gastranomija
« Reply #41 on: August 23, 2010, 21:53:23 »
es gan teoreetiski buutu tik apnjeemiigs rakstiit recepti tikai tieshi peec paartikas produkta izgatavoshanas :D

Es gan buutu laimiigaaks ja ar lazanju vareetu nemeegjinaaat aizstaat mistiskas izcelsmes paartiku, tb tikt aaraa aatraak :D
« Last Edit: August 23, 2010, 21:54:58 by RGX »
Riepas, bremzes, serviss, drošas braukšanas apmācības un viss pārējais.

www.sfrt.lv

29184673

Landija

  • Guest
Re: Gastranomija
« Reply #42 on: August 23, 2010, 21:57:20 »

šitas brīnums man tapa pirms kādas nedēļas, vot i atcrējos, ka bij baigi labi... :P

Offline Moggy

  • Posts: 898
  • Dzeltenu auto + Popiju pakaļējā benķī.....
    • View Profile
Re: Gastranomija
« Reply #43 on: August 23, 2010, 22:17:20 »

šitas brīnums man tapa pirms kādas nedēļas, vot i atcrējos, ka bij baigi labi... :P
Kaapeec es par to neko nezinu???  ???
Es šad tad lidoju uz slotas, jo man vajag atpūtināt spārnus...

Offline laurichh13

  • Posts: 1226
    • View Profile
Re: Gastranomija
« Reply #44 on: August 23, 2010, 22:18:25 »
kāpēc mēs par to neko nezinam? mums arī garso garšīgi ēst
26697542