Tehnika > Auto

Auto riepas ziemai(aptauja)

<< < (2/10) > >>

Uvis:
aptauju tu taisi lai uzziinātu kādas likt, es tev iesaku likt bez radzēm, jo kad vairs nedērēs ziemas sezonai derēs vasarai, savai mašīnai tā vismaz dariju, turējas labi, nobraucu trīs ziemas ar vienu komplektu

MIGs:
Lai nepārprastu nomainiju aptaujas nosaukumu uz mazāk pārprrotamu.  :hvz:

Ps. Uvi - es ne vienu vien radžotu ziemas riepou esmu pārvērtis par neradžotu vasaras riepu. īlēns vai mazs plakanais skrūvgrieznis un visas smuki izlasam ārā.
Vienīgais kas ir tas, ka vasarā ar radzēm nedrīkst(un nav pareizi) braukt.

RGX:
Katrai riepai ir savas stiprās un vājās puses, un uz ledus tīra vai nedaudz apsniguša, vai kārtīgi nobraukāta sniega radžotās riepas protams ka turēsies vislabāk.

Pa sniegu vai pa putru radžotas vai tādas pašas klases ziemas (skandināvijas tipa ziemai paredzētas) riepas uzvedīsies vienādi labi.

 Savukārt braucot ar vissezonas (centrāleiropas tipa) auto uzvedība uz slapja asfalta būs vislīdzīgākā vasaras riepām, kā arī bremzēšanas ceļš visīsākais.

Nevienas no šīm riepām nevarētu saukt par nederīgām, jautājums ko no tām sagaida auto vadītājs un kādos apstākļos paredzēts ar auto pārvietoties.

Protams ka gan vislabākā auto uzvedība, kā arī ilgtermiņā ekonomiski izdevīgākais variants ir vasarā braukt ar vasaras riepām, un ziemā ar ziemas. Ja vien auto nav liels (komerctransports) vai tieši otrādi - ļoti mazs nobraukums :)

Big Man:
Man lamzakam tagad ir ziemas riepas, un vasarā- vasaras riepas.
Visām iepriekšējām automašīnām ~90% gadījumos arī tā ir bijis, nu vismaz pēdējos 10 gadus....

Ar radzēm neesmu braucis vispār ( ja neskaita- quadru...  ;D ), tātad precīzas nostājas nav. Vienmēr ir bijis tikai viedoklis, ka jaunas ( nu, tipa, ne vecākas par 2-3 gadiem...) un ar labu protektora atlikumu ir kudi labāk par lietotām 10-gadus vecām radzenēm......

Pie kam regulāri izdevies ir ziemā aizbraukt uz Eiropu, kur, kā jau visiem ir labi zināms, radzes nav atļautas vispār kā suga. Sods ir dēmonīgs, k-kāds paziņa ~90-to gadu beigās aizjājās uz Vāciju, tur arī atstāja autiņu.....

Bet varbūt, ka tas ir izdomāts. :hvz:

RGX:
Sodi esot briesmiigi par shaadaam izdariibaam :)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version